Interview met
Visspecialist Steur

Simpel het beste bieden

Een alledaagse vraag aan rasechte Volendammer Robin Steur” ‘Wat maakt Vishandel Steur nu zo bijzonder?” Het antwoord is niet voor de hand liggend.

 “Bijzonder? Onze vis is altijd vers. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is niet overal zo! Daarnaast bedenken we zelf mooie visgerchten die hier in de regio veel mensen blij maken. Tel daar het goede contact met onze klanten bij op en dan zijn we al een heel eind. Maar daar begint het eigenlijk pas, want we maken gewoon voor iedereen het beste van het beste’, aldus Robin. Zijn vader Johan, die hem helpt in de zaak, is een zeer ervaren man die alles met vis kan en doet. Maar laat er geen misverstand over bestaan, het is Robins zaak “ik sta echt wel open voor inbreng en goede ideeën, maar als ik zeg ‘We gaan het zo doen, dan gebeurt dat ook.”

Uit eigen keuken
“Ik heb wat andere viszaken niet hebben en alles komt uit eigen keuken. Ik maak alles zelf van verse zalmsalades tot visschotels. Ik heb veel ervaring opgedaan, waarvan 6,5 jaar In Amstelveen. Dat was mooi en vooral dankbaar werk. We hebben vele jaren achtereen prijzen gewonnen, waaronder vier keer de beste viswinkel van Nederland. In die zaak heb ik echt alles geleerd, zoals ‘kwaliteit is de beste reclame’.

Vriezer of koud
Robin vertelt over zijn verschillende producten: ‘We hebben een prachtige vrieskast aangeschaft, waar we alle bijzondere producten goed kunnen presenteren. Kikkerbilletjes, spieringen, sardientjes, garnalen en natuurlijk onze overheerlijke soep. Met de komst van de vrieskast is het veel duidelijker dat we veel meer hebben dan men misschien in eerste instantie denkt. Na de promotie van de vissoep, door het uit te delen voor de winkel, is de afname van vissoep behoorlijk toegenomen.

Fileren
Over het fileren zegt Robin het volgende: “Het zelf fileren van zalm en tonijn, en natuurlijk het roken van de zalm kan op twee manieren, zowel koud als warm. Het koude roken is een langer proces waarbij de structuur van de vis meer stevig blijft, bij het warme roken is dat sneller en gaat de vis ook meer garen en zit er meer rooksmaak aan. Daarom kan je met koud roken ook dunnere plakken maken en langer fileren.” En zoals gezegd, wordt bij Vishandel Steur alles zelf gemaakt. Robin: “Zelfs heilbot van 80 kilo fileren we zelf. Heilbot, kabeljauw, het maakt niet uit, we doen het allemaal. Visovenschotels, salades en noem maar op. Alles van goede kwaliteit en super vers. En alles is huisgemaakt.” Historisch gezien is het ‘vrijdag visdag’, maar dat is natuurlijk achterhaald. Vis is heel gezond en er zijn veel variaties mogelijk. En het mooie is: vis verveelt nooit.

Ambachtelijk
“Wij leggen gevoel en ambachtelijkheid in alles wat we doen en alles wat we bereiden. De gerechten zijn zowel traditioneel als eigentijds. En we passen de schotels en salades aan het seizoen aan. Vers, vers, vers! En prachtig, lekker en gezond.” Robin vertelt enthousiast verder “Ook bedenk ik visgerechten en ben daar dan thuis zoet mee. Als ik uiteindelijk tevreden ben, laat ik het eerst in mijn omgeving proeven en als het daar in de smaak valt, vraag ik aan mijn vaste klanten om hun oordeel. Pas daarna breng ik het in de winkel. Zo mogen de klanten dus ook in de toekomst nog veel nieuwe visgerechten verwachten.

Luxe broodjes
Trek in een heerlijk belegd broodje met tonijn, zalm of bijvoorbeeld makreel? Of probeert u onze calzone met gamba’s? Onze nieuwe luxe broodjes zijn vanaf het begin al een succes. Met veel smaak en geweldige kwaliteit wachten ze om geproefd te worden. 

Nieuw buitenteras
Voor uw ideale visbeleving hebben we nu een prachtig nieuw terras. Ideaal om met lekker weer gezellig te gaan zitten en genieten van onze lekkere vis.

SLUIT MENU

Winkelcentrum Streekhof

De Middend 232a, 116 KM Bovenkarspel

0228 526319

U kunt ons altijd bellen

Openingstijden

Maandag 11.00 - 18.00 uur Dinsdag t/m vrijdag : 08:30 - 18:00 uur Zaterdag : 08:30 - 17:00 uur Zondag: gesloten